
O EFA programu jsem se dozvěděl během závěrečných měsíců studia na VŠCHT a nastoupil jsem na program měsíc po státnicích. Okamžitě poznáte, že je to naprosto unikátní program, kdy máte možnost kombinovat studium francouzštiny, poznávat svět výroby sýrů v nejlepších továrnách světa s experty na technologii, vytváříte si vztahy na celý život. Pro mě osobně to byl základní krok k úspěšné kariéře v rámci Skupiny Lactalis. V rámci Skupiny jsem po absolvování programu dostal příležitost vést na 3 roky největší oddělení v Mlékárně Klatovy, pak jsem se stal zástupcem výrobního ředitele a po dalších 2 letech výrobním ředitelem. Po 5 letech v pozici nadešel čas pro další challenge a díky takřka nekonečným možnostem v rámci Skupiny Lactalis mi byla nabídnuta pozice Ředitele společnosti v továrně na syrý s bílou plísní v JZ Anglii, kde působím třetím rokem. Je to fantastická zkušenost jak v profesní rovině, tak i v osobním životě.